EVENSWISS: ОСОБЛИВА КАТЕГОРІЯ КОСМЕТИЧНИХ ПРОДУКТІВ

Валентина ЗОЛОТАРЬОВА

лікар-дерматовенеролог вищої категорії,
к. м. н., науковий керівник відділу косметології
Української академії дерматовенерології

Основне призначення косметики - відновлення структури шкіри через підвищення її власного відновлювального потенціалу.

Роль домашнього професійного догляду неможливо недооцінювати, адже це справжня запорука здоров'я, краси та молодості шкіри. Дуже важливо, які препарати використовуються в домашніх умовах, і завдання дерматолога-косметолога відштовхуватися саме від цього параметра при плануванні програми корекції естетичних та вікових змін шкіри. Сьогодні ми розмірковуємо про тенденції сучасного косметичного догляду. Який він має бути?

Яка роль домашньої пептидної косметики у комплексній anti-age терапії?

Один із перших проявів процесу старіння — дегенеративні зміни у шкірі, яка, виконуючи бар'єрну функцію, піддається не тільки віковим змінам, а й відчуває локальний стрес, зумовлений впливом пошкоджуючих чинників довкілля. При цьому відзначається ушкодження епідермального бар'єру, відбуваються суттєві зміни у самих клітинах шкіри: зменшується їхня здатність до регенерації, накопичуються модифіковані білки, спостерігаються порушення у мембранах.

Тенденції, які спостерігаються при розвитку будь-якої галузі, залежать як від об'єктивних обставин, що складаються у науково-виробничій сфері, так і від нав'язуваних рекламою думок. Говорячи про програми косметичного догляду, можна сказати, що вони змінюються не лише під впливом підвищення рівня знань у дерматології, а й тому, що стають трендами.

Трендами сьогодення є пептидні препарати. Пептиди - це універсальний засіб міжклітинної комунікації в організмі, і шкіра не є винятком.

Більш того, маючи унікальну білкову будову, шкіра має власні пептидні механізми для підтримки своєї структури та функції.

Evenswiss - інноваційна швейцарська косметична лінія преміум класу, одна з яскравих представників пептидної косметики.

Це невелика, але дуже ємна лінія, препарати якої відповідають усім потребам шкіри з урахуванням вікових змін для догляду та корекції естетичних проблем усіх зон: обличчя, шиї, декольте, тіла, волосистої частини голови.

Чим представлена ​​лінія домашньої пептидної косметики відрізняється від існуючих аналогів?

Препарати Evenswiss можна віднести до космецевтичних засобів, оскільки вони є клітинною косметикою на основі редуктантів – інноваційних біологічно активних компонентів, що впливають на рецептори клітин і запускають каскад біохімічних реакцій. Evenswiss – єдина у світі косметична лінія, до складу якої входить пептидний комплекс Dermatopoietin, що забезпечує прискорення репарації, відновлення та оновлення шкіри, що активізує природний процес омолодження. Дію цього комплексу спрямовано на сигнальну систему інтерлейкін-1 альфа, що бере участь у регуляції процесу оновлення шкіри, у тому числі морфогенезу та ремоделювання дерми. Комплекс Dermatopoietin захищений міжнародними патентами, його властивості широко досліджені, у тому числі, у клінічних дослідженнях підтверджено ефективність при корекції багатьох косметологічних, дерматологічних та трихологічних проблем.

Не варто порівнювати бренд Evenswiss із класичними професійними брендами для догляду за шкірою, що налічують десятки препаратів та безліч ліній. Evenswiss – особлива категорія косметичних продуктів, основне призначення яких – відновлення структури шкіри через підвищення її власного відновлювального потенціалу.

Які пептиди входять до складу представленої косметики та які їх властивості?

Пептидний комплекс Dermatopoietin включає власне Dermatopoietin (АБО-1α/Sh Polypeptide-17) та Hexadeltine (Hexadeltide-18). Комплекс Dermatopoietin розроблений та запатентований United Technology Ut Agb, головною компанією холдингу United Cosmeceuticals Cmbh, та виробляється з використанням рекомбінантних технологій. Найважливіші властивості пептидного дуету: здатний стимулювати кератиноцити епідермісу до продукції нових молекул інтерлейкін-1α, тобто до «самовідтворення».

Регуляція оновлення клітин епідермісу: інтерлейкін-1α не прямо впливає на проліферацію кератиноцитів, але виконує роль первинного індуктора зростання епідермісу, впливаючи на фібробласти дерми, відіграє критично важливу роль у процесі формування та оновлення епідермісу здорової шкіри.

Регуляція оновлення колагену та еластину: управляє життєвим циклом у дермі, здійснює комплексне регулювання як шляхів синтезу нового, так і шляхів деградації старого колагену. Бере участь в утворенні гіалуронової кислоти. Гіалуронова кислота – один з головних компонентів дерми, що забезпечує водний баланс, рух та інші характеристики клітин шкіри, необхідні для її нормального функціонування. У відповідь на стимуляцію інтерлейкіну-1α фібробласти дерми виробляють глюкозаміноглікани, в тому числі і гіалуронову кислоту.

Регуляція меланогенезу: прямий ефект регуляторного впливу інтерлейкіну-1α полягає в інгібуванні меланогенезу. Регуляція бар'єрної функції: стимулює синтез ліпідів в епідермісі, нормалізує шарувату структуру останнього і таким чином збільшує здатність шкіри утримувати вологу. Епідермальний інтерлейкін-1α необхідний для підтримки нормальної бар'єрної функції шкіри, особливо старіючої. Вікові порушення бар'єрної функції шкіри можуть бути зменшені при використанні інтерлейкіну-1α у складі засобу догляду за шкірою.

Регуляція роботи волосяних фолікулів: відіграє роль фактора, що бере участь у підтримці волосяного фолікула у стадії зростання (анагену).

У яких випадках дерматолог може призначити пацієнтові домашню пептидну косметику?

У старіючій шкірі рівень продукції інтерлейкіну-1α знижується так само, як і ефективність його дії. Дефіцит, що виникає з віком, може призводити до порушення бар'єрної функції шкіри, зниження продукції в ній колагену, еластину та гіалуронової кислоти, зменшення її загальної товщини та погіршення механічних властивостей, таких як міцність, пружність. Отже, дефіцит інтерлейкіну-1α є одним із факторів, що визначають появу ознак старіючої шкіри. Тому дуже доцільно призначати препарати з метою як профілактики, так і лікування вікових змін шкіри. Призначення препаратів виходять із найважливіших властивостей епідермального інтерлейкіну-1α, перерахованих вище.

З якими інвазивними та неінвазивними anti-age процедурами можна поєднувати пептидну косметику? Чи існують якісь протипоказання?

Препарати лінії Evenswiss відмінно впишуться практично в будь-яку косметологічну програму, особливо якщо в ній передбачено пошкоджуючий вплив на шкіру (хімічний пілінг, мікродермабразія, ін'єкційні процедури, фракційний фототермоліз, RF-термоліз, мікронідлінг). Але й у програмах атравматичного омолодження шкіри препарати Evenswiss дуже корисні, оскільки тут буде реалізована їхня здатність стимулювати оновлення епідермісу та дермального матриксу фізіологічним шляхом. Ефективність засобів для тіла в антицелюлітних програмах заснована, перш за все, на структурному омолодженні та зміцненні колагенового каркасу дерми, завдяки чому згладжується мікрорельєф та «апельсинова кірка» стає менш помітною. Засоби для поліпшення росту волосся позитивно впливають на оточення волосяного фолікула, а також на кератиноцити, які відповідають за синтез волосяного волокна. Як видно з викладеного матеріалу, немає підстав не призначати пептидну косметику для домашнього догляду. Інноваційні технології дають можливість як активно профілактувати, так і лікувати естетичні та вікові зміни шкіри.

КУПУЙТЕ ЗАРАЗ!